Stor Perde

Stor Perde nasıl yıkanır?

29 Ağustos 2018

Stor perde nasıl yıkanıyor herkes tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Stor perde diktiren herkesin birinci olarak merak ettiği şey nasıl yıkanacağı oluyor. Çünkü diğer modeller  gibi olmadığı için yıkanma işlemi biraz zorlu olabiliyor. Aslında hiç de zor olmadığını da sizlere bu yazımızda açıklayacağız. Bütün modellerde olduğu gibi bu modelde de yıkanma işlemi gayet kolay bir şekilde yapılabilir. Sadece çok fazla mekanizmaya yüklenmeden ve bozmadan bu işlemi gerçekleştirmek gerekiyor bu kadar.

Stor perdelerinizi temizlemek için gerekli olan malzemeler nasıl bir temizlik yapacağınıza bağlı olarak değişebiliyor. Yani sadece silme işlemi gerçekleştirecekseniz buna bağlı olarak malzemeler sadece silgi bezi ve spreyden oluşur ancak iyi bir yıkanma işlemi istiyorsanız bunun için de kesinlikle fırça ve yine ılık bir suya ihtiyacınız olacak. Bu malzemeler ile ilgili bütün açıklamaları yazımızda bulabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken noktalar sadece perdenizin mekanizmasını bozmamak ve bu pilelere zarar vermemek olabilir. Çünkü mekanizma sayesinde hareket eden storlar bozulduğunda çok büyük masraf olmasa da keseye biraz etki edebilir. Durduk yere cebinizden para çıkmasını istemiyorsanız mekanizmayı size gösterildiği gibi takıp çıkartın ki arızalanma meydana gelmesin. Eğer bir arza meydana gelirse sadece kendi perdecinizi çağırın. Çünkü bir perdeyi diken ve kurulumunu yapan kişiler daha iyi mekanizmasını yapabilirler. Mekanizma hakkında size uyarı yapılan noktalara da dikkat etmenizde fayda var. Bu sayede stor perdenizi uzun ömürlü olarak kullanabilirsiniz.

Şimdi sizlere stor perde temizleme işleminde silme ve yıkanma işlemi nasıl yapılıyor bunu aktaralım.

Stor Perde nasıl silinir?

Stor perdeler mekanizmalı perdeler olduğu için bunları yerinden hiç çıkarmadan temizlemek isteyebilirsiniz. Bu sayede mekanizmayı bozacağım derdi ve sıkıntısı da olmaz. Yerinden çıkartmadan camın üzerindeyken perdenizi sonuna kadar aşağı indirin ve bütün katlarını açın. Eğer pileliyle bütün pilelerini de açık konuma getirin. Daha sonra ise elinizle yumuşak bir bez aynı zamanda bir kovaya da ılık su yapın. Bu ılık su herhangi bir deterjanla karıştırılmış olabilir. Ilık su yerine başka temizlik spreylerini de tercih edebilirsiniz. Daha sonra bu bezle pileleri istediğiniz yeri rahatça silebilirsiniz. Kuruyana kadar  katlamayın ve pileleri kapatmayın. Tamamen kuruduğundan emin olduğunuz anda katlama ve pileleri sarma işlemini yapabilirsiniz. Aksi taktirde kurumadan nemli kalan bölgelerde istenmeyen şeyler ortaya çıkabilir. Bunların olmaması için kurumasına özen gösterin. Silme işlemi bu kadar basit.

Stor Perde yıkama işlemi nasıl yapılır?

Stor perde yıkama işlemi ise biraz daha uğraştırıcı olsa da yine de uyguladıktan sonra kolay olduğunu göreceksiniz. Mekanizmayı size anlatıldığı şekilde yerinden çıkartın ve bir banyo ya da balkon gibi geniş düz bir zemine serin. Kesinlikle hiçbir yerinin katlı olmamasına özen gösterin ki perde zarar görmesin. Bu aşamadan sonra yine yumuşak tüylü bir fırça tercih edebilirsiniz. Bunun yanına bir de ılık su doldurulmuş kova ayarlayın. İçerisine deterjanı koyun ve karıştırın. Bu fırça yardımı ile perdenizi çok güzel yıkayın. Daha sonra açık bir şekilde her yerinin kuruduğuna emin olun. Artık yerine takabilirsiniz. İşte bu kadar basit. Yani zannettiğiniz gibi stor perde yıkama işlemi çok zahmetli ve yapılamayacak bir işlem değil. Aynı zamanda da evinize modern bir hava katarak çok şık bir dekorasyon görüntüsü saplar. Bu yüzden stor perde seçiminden vazgeçmeyin.

7 adımda stor perde temizliği için tıklayınız

Zebra Perde temizliği için tıklayınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir